Cum sa iti ingrijesti corect ochelarii? 4 reguli de baza!

Orice purtător de ochelari s a întrebat măcar o data cum se îngrijesc corect ochelarii. Dacă nu sunt întreținuți corect, ochelarii se pot deteriora mult mai repede în timp: Lentilele se pot zgâria și ramele se pot rupe.

 Aici vei găsi câteva sfaturi utile care îți vor fi de mare folos și vor lungi viata ochelarilor tai: 

 

1. Folosește doar soluții speciale pentru curatarea lentilelor

Pentru ștergerea lentilelor se recomanda sa folosești doar soluții speciale de curățare achiziționate din magazinele specializate. Aceste soluții sunt pe baza de săpun și nu ataca lentila. Soluțiile pe baza de alcool trebuie evitate deoarece pot deteriora stratul antireflex. Șervețelele umede pentru ochelari nu sunt recomandate deoarece conțin alcool și pot zgâria lentile.

Tips : Dacă nu ai la îndemână soluția speciala de curățare a lentilelor se pot spala cu ala călduță și săpun lichid.

 2. Manevrează-i întotdeauna cu ambele maini

Atunci când dorești sa îți dai ochelarii jos sau sa ii pui pe nas se recomanda sa folosești ambele mâini. Dacă se manevrează cu o singura mana se pune presiune pe celalalt brat lucru care în timp duce la ruperea ochelarilor.

 3. Sa nu ii pui niciodată cu lentilele în jos

Ochelarii nu trebuie așezați niciodată cu lentilele direct pe suprafețe deoarece se pot zgâria. Pentru a evita deteriorarea lentilelor este extrem de important sa ii asezi intotdeauna cu lentilele in sus.

 4. Folosește tocul pentru depozitarea ochelarilor

In momentul în care nu porți ochelarii este recomandat sa ii pui direct în etui. Acest lucru previne zgâriere lentilelor și alte accidente, de exemplu sa te așezi pe ei în momente de neatenție.

Aplica aceste sfaturi simple de îngrijire și ochelarii tai vor avea o viata mult mai lunga!