top 5 mituri despre miopie la copii

Miopia este una dintre cele mai cunoscute afectiuni oculare care apare atat la copii cat si la adulti. Ochiul la miopie este mai mare, alungit iar imaginea se formeaza in fata retinei ceea ce da o imagine neclara. 

Cu siguranta ai auzit si tu lucruri despre miopie despre care te-ai intrebat daca sunt adevarate. In continuare ne propunem sa detronam cele mai intalnite mituri despre miopie.

Mitul nr 1

Odata ce ai descoperit ca suferi de miopie nu mai poti face nimic in privinta asta.

Adevar

Datorita progresului tehnologic si a avansarii tehnologiei s-au descoperit metode minim invazive de cotrol si stopare a miopiei. 

Mitul nr 2

Purtarea ochelariilor grabeste cresterea miopiei

Adevar

Probabil acesta este lucrul care l-ai auzit cel mai des, referitor la ochelarii de vedere. Purtarea ochelarilor cu sub-corectie (o dioptrie mai mica decat cea reala) sau nepurtarea lor poate accelera cresterea miopiei

mitul nr 3

Folosirea dispozitivelor digitale dauneaza ochiului.

adevar

Daca dispozitivele digitale sunt folosite in limitele recomandate de catre medicii oftalmologi, acestea nu fac nici un rau.Este foarte important sa nu se depaseasca 1 ora pe zi pentru copii iar adultii sa faca pauza dese si sa priveasca la distanta.

mitul nr 4

Laserul poate trata ireversibil miopia

adevar

Tehnologia laser nu reduce riscul bolilor asociate cu miopia mare.

mitul nr 5

Consultul medical oftalmologic nu este necesar decat in momentul in care se observa o problema.

adevar

Examenul oftalmologic este esential pentru depistarea bolilor ochiului in cazul copiilor, deoarece acestia nu pot sa recunoasca sau sa explice ca nu vad bine.